[...] opinie na temat ilości spożywanych tłuszczy na diecie redukcyjnej ja osobiście uważam że całkowite unikanie ich jest niewskazane ! ..między innymi ponieważ jak dowiodły badania spożywanie bardzo małej ilości tłuszczy miało ścisły związek z poziomem testosteronu - hormonu niezbędnego do wytwarzania czystej tkanki mięsniowej i procesów [...]
[...] CREATINE ESTER FUSION™ składająca się z jabłczanu estru etylowego kreatyny (Creatine Ethyl Ester Malate) oraz jabłczanu kreatyny (TriCreatine Malate). Najnowocześniejsze badania potwierdzają jednoznacznie iż monohydrat kreatyny jest niestabilny w organizmie. Zamienia się w ponad 90% w bezużyteczną kreatyninę, która jest szkodliwa dla [...]
[...] i jakość życia, oraz przyczyniają się do ponoszenia ogromnych kosztów w opiece zdrowotnej".Podkreślono również, że reumatolodzy mają duże trudności w uzyskiwaniu funduszy na badania naukowe, a opieka nad chorymi w krajach europejskich jest często niewystarczająca. Z inicjatywy Europejskiej Ligi do Walki z Reumatyzmem (EULAR) powstał projekt [...]
[...] enzymatycznych. 2. W przypadku stwierdzenia stosunku T/E powyżej 6,0 Podkomisja Kontroli Dopingu, zanim uzna dany wynik za pozytywny, powinna przeprowadzić dodatkowe badania. Sporządzony na ich podstawie pełny pisemny raport powinien obejmować przegląd wyników retrospektywnych, kolejnych oznaczeń laboratoryjnych moczu oraz wszystkie [...]
10 SPOSOBÓW NA UZYSKANIE FENOMENALNEJ RZEŹBY - STAŃ SIĘ RZEŹBIARZEM WŁASNEGO CIAŁA Uzyskanie wyraźnie widocznych szczegółów umięśnienia jest i łatwym, i trudnym zadaniem dla kulturysty. Trudnym, ponieważ wymaga pełnej koncentracji, żelaznej dyscypliny i poświęceń. Łatwym, ponieważ spełniając te warunki wstępne, prawie każdy kulturysta może [...]
Odżywianie w konkurencjach wytrzymałościowych. treść: Fachowe wprowadzenie do świadomego odżywiania dla wytrzymałościowców - wymagania, składniki, zasady - po prostu solidna dawka podstawowej wiedzy. autor: Ryszard Szul ----------------------------------------------------------------------- Odżywianie jest nieodłącznym elementem procesu [...]
[...] ciągłych ograniczeń. Proces ten jest wspierany przez media podające w wątpliwość bezpieczeństwo żywności i suplementów diety, powołujące się na wadliwe lub nieadekwatne badania naukowe, które miały przygotować opinię publiczną na przyszłe wycofanie tych produktów z rynku - podkreślają przedstawiciele europejskiej organizacji pozarządowej [...]
[...] czas uważano, że testosteron nie przekształca się w DHT, w komórkach mięśniowych, gdyż brakuje tutaj enzymu katalizującego to przekształcenie – 5 alfa reduktazy. Nowsze badania udowodniły jednak, że enzym ten jest aktywny również i tutaj, i że w mięśniach również powstaje DHT. Mało tego – wydajnym źródłem docierającego do mięsni DHT okazała [...]
[...] Badania szczegółowe Każdy kto zaobserwował u siebie objawy ginekomastii ( bez względu czy stosował sterydy czy nie) powinien niezwłocznie udać się do lekarza na dalsze badania. Jeżeli problem dotyczy jedynie zmian przerostowych w obrębie gruczołów piersiowych bez dodatkowych zaburzeń, najlepiej udać się do specjalisty endokrynologa. Jeżeli [...]
Czy spozywanie kreatyny razem z 'węglowodanami' czy może z 'węglowodanami + białkiem' może mieć wpływ na ilość 'magazynowanej' kreatyny? Jak pokazują liczne badania - TAK! **************************************** Tak dla przypomnienia - bo może się przydać w trakcie czytania: Calkowita pula kreatyny u zdrowego czlowieka (~70kg) - przed [...]
[...] paliwo dla enterocytów, 2. jako prekursor dla syntezy nukleotydów niezbędnych do regeneracji komórki, 3. jako źródło glutationu - silnego antyoksydanta. Wcześniejsze badania Souby i in. udokumentowały zmniejszoną częstość dysbioz bakteryjnych u szczurów suplementowanych glutaminą i naświetlaniem obszarów brzucha. Cztery dni po [...]
[...] z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako zdrowsze alternatywy dla masła, jaj i oleju kokosowego. [...]
Witam Celem tego tematu, bedzie przedstawienie działania leku Izotek oraz będę raz na tydzień pisał jak ten lek działa na mnie. ~~~~~~~~ Pare slow o mnie: Tradzik mam od okolo 4 lat, jest on w postaci normalnej, takiej umiarkowanej i można żyć. :) Stosowalem wiele masci, kremow i antybiotykow, ale nic nie pomaga, tylko pozwala zalagodzic. W [...]
[...] to dziwne uczucie - na które przepisany dostałem lek Bisoratio i przykazano codziennie wykonywac badanie ciśnienia, ponoć dało to wynik pozytywny. Dodatkowo wykonano mi badania morfologiczne, gdzie znowu padło zdanie, iż wszystko w porządku. I tak przez miesiąc, następnie rozpoczął się październik 2008. I co najgorsze, później do tego [...]
[...] do tracenia wagi przy jednoczesnym zachowywaniu mięśni. Efedryna wspomaga spalanie tłuszczu oraz pomaga chronić beztłuszczową masę ciała. Zostało to potwierdzone w badaniach z pomiarami poziomu tkanki tłuszczowej. Dodatkowo odkryto że w krótkich okresach stosowania gdy nie wystąpił jeszcze spadek wagi, poprawił się bilans azotowy u [...]
[...] healthy adults of 105 and 132 mg N x kg(-1) x d(-1) (0.65 and 0.83 g good-quality protein x kg(-1) x d(-1)), respectively. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12499330 celem badania bylo uzyskanie odpowiedzi przy jakim spozyciu bialka utrzyma sie zerowy bilans azotowy (tyle samo sie spozywa ile sie traci) odpowiedz dla 97,5% ludzkosci brzmi od [...]
[...] nasycone w produktach pochodzenia zwierzęcego, a nie żadne inne tłuszcze, podnoszą poziom cholesterolu i prowadzą do chorób serca. Zwolennicy hipotezy Keysa uznali jego badania za dowód na to, że jedzenie tłuszczów nasyconych prowadzi do zawałów. Ale dane wcale nie były wiarygodne, bo w 3 krajach (Finlandia, Grecja i Jugosławia) związku tego [...]
[...] nasycone w produktach pochodzenia zwierzęcego, a nie żadne inne tłuszcze, podnoszą poziom cholesterolu i prowadzą do chorób serca. Zwolennicy hipotezy Keysa uznali jego badania za dowód na to, że jedzenie tłuszczów nasyconych prowadzi do zawałów. Ale dane wcale nie były wiarygodne, bo w 3 krajach (Finlandia, Grecja i Jugosławia) związku tego [...]
[...] nasycone w produktach pochodzenia zwierzęcego, a nie żadne inne tłuszcze, podnoszą poziom cholesterolu i prowadzą do chorób serca. Zwolennicy hipotezy Keysa uznali jego badania za dowód na to, że jedzenie tłuszczów nasyconych prowadzi do zawałów. Ale dane wcale nie były wiarygodne, bo w 3 krajach (Finlandia, Grecja i Jugosławia) związku tego [...]
[...] narażonych na stres uznawano policjantów, górników, ratowników i żołnierzy, a więc przedstawicieli zawodów najbardziej niebezpiecznych i odpowiedzialnych. Najnowsze badania dowodzą jednak, że na stres jak i jego skutki narażeni są w zasadzie wszyscy i nie ma możliwości uniknięcia go. Źródłem stresu jest zagrożenie czyli „wzrost [...]